Elkészítés:
1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, húsát vékony lapokra vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.
2. Egy mélyebb edényben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a felaprított hagymákat, felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a tököt, sózzuk. Kb. 30 percet főzzük, míg a tök megpuhul.
3. A vizet menetközben pótoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, botmixerrel turmixoljuk, majd átszűrjük. A kész levest visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta.
4. Tálaláskor tányérokba szedjük a levest, meglocsoljuk pár csepp tökmagolajjal és megszórjuk pirított tökmaggal.
WEB/REC/C/2024/XI/01-06v.