Sonkaleves

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
380,8 kcal 26,4 g 20,5 g 21,3 g
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db újhagyma
500 g főtt sonka
2 db burgonya
60 g olaj
2 ek tejföl (12 %-os)
2 liter sonkafőzőlé
1 ek teljes kiőrlésű liszt
1 tk mustár (cukormentes)
1 ek tejszínes torma
5 db tojás
kömény, pirospaprika, babérlevél, szerecsendió
Elkészítés:

1. Előzőleg megfőzzük a sonkát.

2. Egy nagy fazékban elkezdjük pirítani a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, és teszünk bele egy keveset az újhagyma fehér részéből.

3. Fűszerekkel ízesítjük, felöntjük a sonka levével, beletesszük a felkockázott krumplit és a kockára vágott sonkát.

4. A tejfölből, lisztből, mustárból és tormából habarást készítünk. Ha a krumpli megpuhult, behabarjuk a levest. Kiforraljuk a levest pár perc alatt, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, és kb.10 percig keverés nélkül főzzük.

5. Felkarikázott újhagymával megszórva tálaljuk.
Ingyenes hívható zöldszám:

06 80 200-694

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Ügyfélszolgálatunk munkarendje 2022. november 2-től megváltozott!
2022. november 2-től ügyintézőnk munkanapokon 9:00-17:00-ig fogadja a hívásokat. Ettől eltérő időpontokban visszahívás kérhető. A visszahívás a következő munkanapon 24 órán belül megtörténik.

FIGYELMEZTETÉS: az inzulinpumpa és tartozékai apró alkatrészeket tartalmazhat (pl. elem)!
  • Fulladásveszély. Apró alkatrészek. 3 évnél fiatalabb gyermekektől elzárva tartandó.
  • Az új és használt elemeket tartsa gyermekektől távol. Lenyelésük vagy egyéb módon történő testbe kerülésük vegyi égési sérülést, a lágy szövetek átfúródását és halált okozhat. Lenyelés után 2 órán belül súlyos égési sérülés keletkezhet. Ha úgy gondolja, valaki elemet nyelt le vagy elem jutott a teste bármely részébe, azonnal forduljon orvoshoz.
  • Ha az elemtartó rekesz nem záródik megfelelően, hagyja abba a termék használatát, és tartsa gyermekektől távol.
    Forduljon a Roche ügyfélszolgálatához.
Az Accu-Chek® Performa Combo gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek® Spirit Combo orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Performa Combo, Accu-Chek® Spirit Combo a Roche bejegyzett védjegyei.
Az Accu-Chek® Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök. Az Accu-Chek® Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik. © 2016 Roche.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
AC/WS/C/2020/01v.