Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 5 dkg édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
3. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény a hab, hozzáadunk 10 dkg édesítőszert, a végén pedig óvatosan belekeverjük a ribizlit.
4. A sütőből kivett tésztára rákenjük a tojáshabot, majd visszatesszük még 10 percre sülni, amíg a teteje megpirul.
WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.