| Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
| 860 kcal |
48 g |
41 g |
73 g |
Hozzávalók:
2 tasak előfőzött barnarizs
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
50 dkg darált sertéscomb
1 ek mexikói fűszerkeverék
1 ek vaj
45 dkg mexikói vegyeszöldség (mirelit)
4 dl tejföl (12 %-os)
1 db tojás
10 dkg reszelt Trappista sajt
Elkészítés:
1. A rizst megfőzzük. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, a hagymákat megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a húst és megpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük mexikói fűszerkeverékkel. Lefedve 10 percig főzzük.
3. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a vajat és megpároljuk rajta a zöldségeket. Sóval, borssal fűszerezzük.
4. Egy üvegtálat kikenünk vajjal, belesimítjuk a rizst, rászórjuk a zöldségkeveréket, majd befedjük a darált hússal. A tejfölt elkeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk és a húsra locsoljuk. Sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
WEB/REC/C/2025/X/01-06v.