Rakott padlizsán

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2190 KJ/ 522 kcal 35 g 36 g 14 g
Hozzávalók:
40 dkg darált pulykahús
2 darab padlizsán
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré (cukormentes)
1 darab vöröshagyma
5 evőkanál olívaolaj
5 dkg parmezán sajt
20 dkg mozzarella sajt
só, bors
Elkészítés:

1. A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzányomjuk a fokhagymagerezdeket, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.

2. Ha már átsült, kevés vizet öntünk rá, hozzátesszük a paradicsompürét, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük, és sűrű ragut főzünk belőle.

3. A padlizsánokat fél cm-es szeletekre vágjuk, megkenjük a szeleteket olívaolajjal és néhány perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben.

4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a padlizsán szeletekkel, rákanalazzuk a húsos ragut, arra mozzarella sajt szeleteket helyezünk és reszelt parmezánsajtot, majd betakarjuk a maradék padlizsánnal. A tetejére szintén sajtot szórunk. 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat munkanapokon 9:00-17:00 között.

06 (80) 200-694

FIGYELMEZTETÉS: az inzulinpumpa és tartozékai apró alkatrészeket tartalmazhat (pl. elem)!
  • Fulladásveszély. Apró alkatrészek. 3 évnél fiatalabb gyermekektől elzárva tartandó.
  • Az új és használt elemeket tartsa gyermekektől távol. Lenyelésük vagy egyéb módon történő testbe kerülésük vegyi égési sérülést, a lágy szövetek átfúródását és halált okozhat. Lenyelés után 2 órán belül súlyos égési sérülés keletkezhet. Ha úgy gondolja, valaki elemet nyelt le vagy elem jutott a teste bármely részébe, azonnal forduljon orvoshoz.
  • Ha az elemtartó rekesz nem záródik megfelelően, hagyja abba a termék használatát, és tartsa gyermekektől távol.
    Forduljon a Roche ügyfélszolgálatához.
Az Accu-Chek® Performa Combo gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek® Spirit Combo orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Performa Combo, Accu-Chek® Spirit Combo a Roche bejegyzett védjegyei.
Az Accu-Chek® Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök. Az Accu-Chek® Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik. © 2016 Roche.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
AC/WS/C/2020/01v.