Málnás kölesszelet (6 személyre)

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
44 kcal 20,4 g 19,7 g 44,7 g
Hozzávalók:
25 dkg köles
1 l tej (1,5 %-os)
7 dkg vaj
7 ek eritrit (édesítőszer)
4 dbtojás
15 dkg túró (félzsíros)
1 dl tejföl (12 %-os)
50 dkg málna
1 csipet só
Elkészítés:

1. A kölest a tejben egy csipet sóval ízesítve, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Amikor megpuhult, a vajat és a 6 evőkanál eritritet beletesszük, jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni.

2. A tojások sárgáját kikeverjük, és a túróval együtt a kölesmasszába dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.

3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tejfölt 1 evőkanál eritrittel összekeverjük, és a tetejére kenjük, majd a málnát egyenletesen rászórjuk.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Hidegen szeletelve tálaljuk.
Ingyenes hívható zöldszám:

06 (80) 200-694

(A hét minden napján, 0-24 óráig, ingyenesen hívható zöldszám, az inzulinpumpa rendszer leállása és egyéb meghibásodása esetén. Egyéb esetben, munkanapokon 8:30 – 16:30-ig állunk rendelkezésre.)
FIGYELMEZTETÉS: az inzulinpumpa és tartozékai apró alkatrészeket tartalmazhat (pl. elem)!
  • Fulladásveszély. Apró alkatrészek. 3 évnél fiatalabb gyermekektől elzárva tartandó.
  • Az új és használt elemeket tartsa gyermekektől távol. Lenyelésük vagy egyéb módon történő testbe kerülésük vegyi égési sérülést, a lágy szövetek átfúródását és halált okozhat. Lenyelés után 2 órán belül súlyos égési sérülés keletkezhet. Ha úgy gondolja, valaki elemet nyelt le vagy elem jutott a teste bármely részébe, azonnal forduljon orvoshoz.
  • Ha az elemtartó rekesz nem záródik megfelelően, hagyja abba a termék használatát, és tartsa gyermekektől távol.
    Forduljon a Roche ügyfélszolgálatához.
Az Accu-Chek® Performa Combo gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek® Spirit Combo orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek® Connect Online program orvostechnikai eszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Performa Combo, Accu-Chek® Spirit Combo, Accu-Chek® Connect Online a Roche bejegyzett védjegyei.
Az Accu-Chek® Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök. Az Accu-Chek® Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik. © 2016 Roche.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
AC/WS/C/2020/01v.