Húsvéti quiche (8 személyre)

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
452 kcal 16 g 35 g 17 g
Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
120 g vaj
9 db tojás
1 tk hideg víz
2,5 dl habtejszín
1 db újhagyma
150 g füstölt, főtt sonka
1 tk reszelt torma
60 g mozzarella

bors
snidling
Elkészítés:

1. Aprítógépben összedolgozzuk a lisztet, a belekockázott jéghideg vajat és ½ teáskanálnyi sót. Morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadunk 1 tojást és 1 teáskanál jéghideg vizet. Pár másodperc alatt összeállítjuk a tésztát. Ha nem áll össze, kevés vizet adunk hozzá. Fóliába csomagoljuk, kicsit kilapítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük fél órára.

2. Egy 25 cm-es piteformát vékonyan kivajazunk. A tésztát 2 ív fólia között kinyújtjuk. Nyújtófára tekerjük, a formára helyezzük, majd beleegyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, letakarjuk sütőpapírral, szárazbabot szórunk rá, és 15 perc alatt elősütjük 200 fokon. A sütőből kivéve a szárazbabot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, a sütő hőfokát visszavesszük 175 fokra.

3. A tejszínt alaposan összekeverjük 4 darab tojással, sózzuk, borsozzuk. Beleszeleteljük az újhagymát, belevegyítjük a felkockázott sonkát, a tormát és a reszelt sajtot.

4. Négy darab főtt tojást félbevágunk, körben elrendezzük a tésztaalapon. A tejszínes keveréket óvatosan a tésztára csurgatjuk, és a pitét 175 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

5. Frissen vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat munkanapokon 9:00-17:00 között.

06 (80) 200-694

FIGYELMEZTETÉS: az inzulinpumpa és tartozékai apró alkatrészeket tartalmazhat (pl. elem)!
  • Fulladásveszély. Apró alkatrészek. 3 évnél fiatalabb gyermekektől elzárva tartandó.
  • Az új és használt elemeket tartsa gyermekektől távol. Lenyelésük vagy egyéb módon történő testbe kerülésük vegyi égési sérülést, a lágy szövetek átfúródását és halált okozhat. Lenyelés után 2 órán belül súlyos égési sérülés keletkezhet. Ha úgy gondolja, valaki elemet nyelt le vagy elem jutott a teste bármely részébe, azonnal forduljon orvoshoz.
  • Ha az elemtartó rekesz nem záródik megfelelően, hagyja abba a termék használatát, és tartsa gyermekektől távol.
    Forduljon a Roche ügyfélszolgálatához.
Az Accu-Chek® Performa Combo gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek® Spirit Combo orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Performa Combo, Accu-Chek® Spirit Combo a Roche bejegyzett védjegyei.
Az Accu-Chek® Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök. Az Accu-Chek® Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik. © 2016 Roche.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
AC/WS/C/2020/01v.