Húsvéti kalács (4 kisebb darabhoz)

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
319 kcal 16 g 9 g 42 g
Hozzávalók:
1,3 dl tej (1,5 %-os)
1 tk cukor (az élesztő felfuttatásához)
12 g friss élesztő
175 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
60 g finomliszt
25 g búzasikér
1 db tojás
30 g vaj
20 g eritrit (édesítőszer)
1 csipet só
Elkészítés:

1. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük.

2. A liszteket, a sikért, a sót és édesítőszert egy dagasztógépben elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

3. Ha nagyjából összeállt a tészta, hozzáadjuk a puha vajat, és rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kiolajozott tálban, letakarva, kb. 1 órát kelesztjük.

4. A megkelt tésztát 16 egyenlő részre szedjük. A tésztadarabokat egyenként oválisra nyújtjuk, majd feltekerjük, és kb. 25 cm-es hurkákat sodrunk belőlük.

5. Négy hurkából fonunk egy kalácsot.: 2-2 szálat egymásra merőlegesen, középen átfonva lehelyezünk, majd az egyik irányba a szálakat ráhajtjuk a következőre, ha körbeértünk, akkor megfordulunk és ugyanezt tesszük. Végül a kilógó szálakat behajtjuk a kalács alá és kicsit megformázzuk. Letakarva 30 percig pihentetjük.

6. Tojással megkenjük a tetejét, előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Ingyenes hívható zöldszám:

06 80 200-694

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Ügyfélszolgálatunk munkarendje 2022. november 2-től megváltozott!
2022. november 2-től ügyintézőnk munkanapokon 9:00-17:00-ig fogadja a hívásokat. Ettől eltérő időpontokban visszahívás kérhető. A visszahívás a következő munkanapon 24 órán belül megtörténik.

FIGYELMEZTETÉS: az inzulinpumpa és tartozékai apró alkatrészeket tartalmazhat (pl. elem)!
  • Fulladásveszély. Apró alkatrészek. 3 évnél fiatalabb gyermekektől elzárva tartandó.
  • Az új és használt elemeket tartsa gyermekektől távol. Lenyelésük vagy egyéb módon történő testbe kerülésük vegyi égési sérülést, a lágy szövetek átfúródását és halált okozhat. Lenyelés után 2 órán belül súlyos égési sérülés keletkezhet. Ha úgy gondolja, valaki elemet nyelt le vagy elem jutott a teste bármely részébe, azonnal forduljon orvoshoz.
  • Ha az elemtartó rekesz nem záródik megfelelően, hagyja abba a termék használatát, és tartsa gyermekektől távol.
    Forduljon a Roche ügyfélszolgálatához.
Az Accu-Chek® Performa Combo gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek® Spirit Combo orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Performa Combo, Accu-Chek® Spirit Combo a Roche bejegyzett védjegyei.
Az Accu-Chek® Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök. Az Accu-Chek® Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik. © 2016 Roche.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
AC/WS/C/2020/01v.