Elkészítés:
1. A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
2. A vajat felforrósítjuk és a hal csontját, bőrét meg a zöldségeket és a fokhagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a babérlevelet, a fehér borsot, felöntjük 1 liter vízzel és kis lángon főzzük kb. 1 órán át. Majd lefedve hagyjuk még fél órát pihenni, aztán leszűrjük.
3. A halhúst a főzőtejszínnel, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal pépesítjük. Olajozott kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
4. A leszűrt hallevet sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a bort és felforraljuk. A forró lébe belefőzzük a gombócokat, és a levest aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A halléből leszűrt zöldségeket is kínálhatjuk mellé.
WEB/REC/C/2024/XII/01-06v.