Eperkrémleves túrógombóccal (4 személyre)

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
412 kcal 20 g 21 g 36 g
Hozzávalók:
50 dkg eper
3 dl tejszín (10%-os)
3-4 ek eritrit (édesítőszer)
1 csomag pudingpor (cukormentes)
½ db citrom
25 dkg tehéntúró (félzsíros)
4,5 ek búzadara
1 db tojás
50 g mandula (szeletelt)

őrölt szegfűszeg
fahéj
Elkészítés:

1. Az epret felkockázzuk és feltesszük főni kb. 2 liter vízben. Hozzáadjuk a citrom levét, sóval, édesítőszerrel, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.

2. Botmixerrel pürésítjük még melegen, majd hozzáadjuk a tejszínnel kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és még egyet forralunk rajta.

3. A búzadarát, túrót, tojást, kevés sóval összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőle. A lobogó levesbe tesszük őket, és miután a leves tetejére feljönnek a gombócok, onnan számítva még 5 percet főzzük.

4. Egy adag levest 3-4 gombóccal tálalunk, tetejét megszórjuk pirított mandulával.
Ingyenes hívható zöldszám:

06 80 200-694

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Ügyfélszolgálatunk munkarendje 2022. november 2-től megváltozott!
2022. november 2-től ügyintézőnk munkanapokon 9:00-17:00-ig fogadja a hívásokat. Ettől eltérő időpontokban visszahívás kérhető. A visszahívás a következő munkanapon 24 órán belül megtörténik.

FIGYELMEZTETÉS: az inzulinpumpa és tartozékai apró alkatrészeket tartalmazhat (pl. elem)!
  • Fulladásveszély. Apró alkatrészek. 3 évnél fiatalabb gyermekektől elzárva tartandó.
  • Az új és használt elemeket tartsa gyermekektől távol. Lenyelésük vagy egyéb módon történő testbe kerülésük vegyi égési sérülést, a lágy szövetek átfúródását és halált okozhat. Lenyelés után 2 órán belül súlyos égési sérülés keletkezhet. Ha úgy gondolja, valaki elemet nyelt le vagy elem jutott a teste bármely részébe, azonnal forduljon orvoshoz.
  • Ha az elemtartó rekesz nem záródik megfelelően, hagyja abba a termék használatát, és tartsa gyermekektől távol.
    Forduljon a Roche ügyfélszolgálatához.
Az Accu-Chek® Performa Combo gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek® Spirit Combo orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Performa Combo, Accu-Chek® Spirit Combo a Roche bejegyzett védjegyei.
Az Accu-Chek® Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök. Az Accu-Chek® Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik. © 2016 Roche.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
AC/WS/C/2020/01v.